Általános / blog

Vidéki építőipari képzések

Szerző: Nagy Orsi

Géza a Balaton nyugati partján partján lakik, ott szeretett volna gipszkartonszerelést tanulni. A környéken nem talált sehol vidéki építőipari képzést, a budapesti iskolák pedig túl messze voltak neki, hiszen jogosítvány híján tömegközlekedéssel az utazás alkalmanként fél napot vett volna igénybe. Amikor eljutott hozzá a hír, hogy mostantól több nagyvárosban is lehet csatlakozni a képzéseinkhez, azonnal jelentkezett. Igaz, hogy a vizsgákra fel kell utazni Budapestre, de egy alkalommal ez belefér, még úgy is ha három és fél órába telik.

Képek a gipszkartonos képzés záró vizsgájáról:

Indulnak a vidéki építőipari képzések!

Az utóbbi hónapokban nagyon sokan keresték meg képző intézményünket azzal a problémával, hogy a környékükön nem találnak képzést, de a nyári szezonban az utazással járó időveszteséget a munkában nem engedhetik meg maguknak, a megbízóknak nagyon sokat kell várniuk a szakemberekre (HVG 2024. 03. 22.) Mivel tapasztaltuk, hogy nagyon keresettek vidéki építőipari képzések, megszületett az ötlet, hogy a nyár folyamán induljunk el egy road showra, és járjuk be Magyarországot, hogy biztosítsuk képzéseinkhez a csatlakozás lehetőségét a fővároson kívül is.

A felnőttképzési törvény lehetővé teszi, hogy akik már a szakmában dolgoznak, vagyis a tudásuk megvan, csak a bizonyítvány hiányzik erről, kitöltsenek egy úgynevezett előzetes tudásmérő tesztet aminek eredménye alapján fel tudjuk őket menteni az órákra való bejárás alól. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindössze egy alkalommal kell felutazniuk Budapestre, mert a vidéki építőipari képzések záró vizsgája is minden esetben Budapesten, a tanműhelyünkben van.

Jelenleg alábbi képzéseink esetén elérhető ez a lehetőség:

Hő-és hangszigetelő

Vízszigetelő

Gipszkartonszerelő

Ipari szigetelő Bádogos

Falazó kőműves

Vidéki Építőipari képzések helyszínei:

Szombathely

Orosháza

Székesfehérvár

Debrecen

Győr

Pécs

A fenti időpontokban és helyszíneken biztosítjuk a lehetőséget arra, hogy a képzéseinkhez tartozó előzetes tudásmérő tesztet megírjátok.

Gipszkartonszerelő képzés Debrecenben

Tibor cégvezetőként szeretett volna vidéki építőipari képzést találni a kollégáinak, akik már mind hosszú évek óta a szakmában dolgoznak. Debrecenből keresett bennünket, de érthető módon budapesti helyszínünk a hat kolléga esetén nagyon sok kiesést jelentett volna a munkából, így ezt nem is vállalták. Azonban a környéken egyáltalán nem talált mást, aki építőipari képzéseket tart, így vidéki helyszíneink közé felvettük Debrecent is, ahova rajtuk kívül már többen is jelentkeztek, így biztosan ott is elindulnak az építőipari képzéseink.

A fenti történet miatt csak biztatni tudlak arra, hogyha hozzád közeli település nem találsz a listánkban, keress bennünket telefonon, a következő időpontok és helyszínek egyeztetése miatt.

Szigetelő tanfolyam Orosházán

Marci már elvégezte a falazó kőműves, a gipszkartonszerelő, és a hő- és hangszigetelő képzéseinket is, vállalkozásához ezekre a bizonyítványokra volt feltétlenül szüksége. Ezért ő vállalta ezekhez a képzésekhez hogy Orosházáról minden alkalommal elutazik Budapestre. Mikor látta, hogy Orosházára is megyünk, azonnal hívott, hogy ugyan nem létkérdés, de ha már úgyis házhoz megyünk, megcsinálja a vízszigetelő képzést is, hátha szüksége lesz rá. Mivel több képzés elvégzése esetén mindenkinek biztosítunk kedvezményeket, neki nagyon jól jött a kedvezmény is és az is, hogy nem kell felutazni el a képzés miatt.

A szerző Nagy Orsi, a Gyémánthegy.eu operatív vezetője. Orsi a kezdetektől dolgozik az építőipari szakképzés folyamatain, most a vidéki építőipari képzések koordinációja az elsődleges feladata. A budapesti képzéseknél a beiratkozáskor találkozhattok vele személyesen.